Членът на комитета от отбрана и сигурност към Съвета на Федерациите на Русия Франц Клинцевич рязко осъди Помпео за неговите изказвания, които, според него, нямат нищо общо с обективната действителност.

«Помпео е лъжец, лицемер и нечестен човек. И този човек го назначиха за директор на ЦРУ, а сега искат да го направят главен дипломат.

Светът се намира на ръба на тоталния си крах. Ако Доналд Тръмп не се осъзнае, то такива негови «помощници» ще докарат на Съединените Щати големи проблеми», подчерта парламентаристът.

Клинцевич резко осудил Помпео за высказывание о вмешательстве РФ в выборы других стран

Всичко, което днес произнася Помпео, изхождайки от американските съображения за суверенитет, които доминират в манталитета на тяхното ръководство, продължи сенаторът, за САЩ може би не е лошо.
«Но в момента става дума за междудържавни отношения.
В този смисъл подобни изказвания са просто абсолютно неприемливи.
Неговото последно изявление «за стотици загинали руснаци» в Сирия не само не отговаря на действителността, но то за нас е крайно оскърбително.
Сенаторите трябва здраво да се замислят, преди да вземат решение за неговото назначаване на длъжността държавен секретар», завърши Франц Клинцевич.
По-рано кандидатът за поста държавен секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че в Сирия «са били убити няколко стотин руснаци».
Помпео рассказал на слушаниях в конгрессе о «сотнях погибших» в Сирии россиянах

  • Това той заяви по време на слушанията в конгреса.
  • Както пише вестник The Wall Street Journal, според Помпео, «няколко стотин руснаци са били убити» в резултат на въздушни удари.
  • «В Сирия преди няколко седмици руснаците се срещнаха с равностоен противник», цитира изданието Помпео.
  • По време на показанията си той говори за действията, които администрацията на САЩ предприема срещу Русия.
  • През февруари официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова по време на брифинг нарече дезинформация съобщенията от редица СМИ за смъртта на «множество руски военни» на територията на Сирия.
Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;