Самолетите на британските ВВС в Кипър са в пълна бойна готовност за нанасянето на удар по Сирия, пише вестник  Times,

позовавайки се на източник

«Нашите самолети са на пистите за излитане в Акротири (британската военна база в Кипър)», цитира изданието думите на един от източниците си от правителсвото.

«Готови сме», добави той.

По данни на изданието, британските ескадрени миноносци Type 45 Destroyer и HMS Duncan също могат да се включат към операцията в случай на необходимост.

По-рано вестник  Telegraph,

позовавайки се на източник съобщи, че премиерът на Великобритания Тереза Мей е издала заповед да се изпратят британски подводници към бреговете на Сирия.

От офиса на премиера заявиха, че Мей в четвъртък ще проведе съвещание на правителството, на което ще се обсъжда възможността да се употреби сила срещу Сирия.

По-рано  Times съобщи, че британският премиер по време на разговора с президента на САЩ Доналд Тръмп е отказала да участва в операциите срещу Дамаск, искайки повече доказателства за употребата на химическо оръжие в сирийския град Дума.

В сряда президентът на САЩ написа в Туитър, че Русия трябва да е готова за ракетна атака над Сирия.

Оръжието, което ще използва Вашингтон, ще бъде «добро, ново и «умно», заяви стопанинът от Белия дом.

По-рано главата на Генералния щаб на ВС на Русия Валерий Герасимов предупреди, че системите на ПВО ще свалят американските ракети и техните носители, ако в зоната на предполагаемия удар по САР се окажат руски военнослужещи.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;