Руският сенатор Алексей Пушков за пореден път нападна в рамките на информационния «блицкриг» Великобритания, заявявайки, че Нейно Величество Елизабет II е пристрастна към алкохола, пише  The Sun.
Според «съюзника на Путин» Пушков, британската кралица се отнася към употребата на спиртни напитки като към «церемония».

«Преди вечеря тя изпива коктейл на базата на джин и още един на базата на вино, с лед и лимон», заяви той по руската телевизия.

«След храна тя изпива кана с вино и хапва шоколад. Пие също и сухо мартини. В края тя обича да пие студено шампанско», добави политикът.

Пушков представи експертът по виното Елин Денисова, която заяви, че премиерът на Великобритания Тереза Мей често пие бренди.

Според нея, това е очевидно, защото Мей държи чашата в дланта си, загрявайки така съдържанието й.

«Така бързо да се опиеш, това е доста неприятно. Това означава, че Мей е свикнала към друг вид чаши — за коняк», поясни тя.

    • Британските дипломати считат, че подобна «клевета» е насочена към дискредитиране на изявленията на Лондон, че Русия се е опитала да убие бившия шпионин Скрипал и неговата дъщеря.
    • Според високопоставеният консерватор Бърнард Дженкин, подобни «абсурдни» коментари още повече обезценяват опитите на Путин да избегне отговорността за извършването на «възмутителните атаки».
    • «Всички знаят, че Нейно Величество — това е образец на приличие и чистота, а Тереза Мей бива високо ценена за нейната искреност и самодисциплина», подчерта Дженкин.

    • Превод и редакция: Петя Паликрушева
    • Източник:https://www.thesun.co.uk/news/5998336/russia-queen-theresa-may-alcohol-fake-news/

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;