12 април 2018-Нюз Фронт.

» Разтърсващи» кадри и брутално зрелище се завъртя по мрежите и в медийното пространство като най-новия хит на филмовата индустрия. Работното заглавие на снимачния процес е «химическа атака» в Сирия. 

И ако всяка война започва с лъжа, тук лъжата е американски сценарий със специални ефекти.

Ролите са разпредлени за децата статисти, и децата с водещи роли. Терористи и инструктори им обясняват как трябва да играят трупове, гримьорите им помагат да се изцапат с кръв и с нанасянето на грима, внимателно се разискват сценките «как да покажете болка и страдание».И извратената забава е в ход.

Организаторите на снимачния процес следят внимателно развитието и обръщат внимание на най-старателните. От време на време се намесват с подсказване, кое как да се изиграе. 

След подготовката на невръстните актьори идва ред и на големите. В ролята на загрижени лекари в съответните костюми и маски се хвърлят на помощ на «жертвите». С подобаващо развълнувана интонация като по Станиславски «лекарите» дават интервю за «журналистите» разказвайки за тежкото състояние на отровените и пострадалите от химическото оръжие.

Но децата са си деца и бързо се изморяват. В края на снимачния процес вече звучи весел смях, а за награда са поканени и клоуни да повеселят децата след добре свършената работа.

Това накратко за «химическата атака».

В действителност, на видео кадрите инструкторите са от ССА ( Сирийска свободна армия- опозиция на правителствените войски на Башар Асад), или с други думи- терористи.

Самите кадри се снимат в Кафр- Батне, мястото където през 2013 година пак се случва подобна «химическа атака».

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;