Директорът на ЦРУ Майк Помпео обяви в сряда, че се слага краят на «меката политика» спрямо Русия, но настоя, че дипломатическите усилия ще продължат, пише Sputnik, цитиран от «Фокус».

«Русия продължава да действа агресивно, възползвайки се от години наред налагане на мека политика спрямо тези агресивни действия. Това не е приключило. Списъкът с действия на настоящата администрация, за повишаване на цената на действията на Владимир Путин, е дълъг», заяви Помпео пред Конгреса на САЩ.

«Действията на сегашната администрация показват ясно, че националната стратегия на президента Тръмп, съвсем правилно, е идентифицирала Русия като основна опасност за нашата страна. Нашите дипломатически усилия с Русия ще се окажат сериозно изпитание, но, както и при предишни конфронтации с Москва, тези усилия трябва да продължат», допълни той.

Американският политик, член на палатата на представителите на конгрес на САЩ  Майк Помпео, прие предложението от новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, да заеме поста директор на ЦРУ, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на представител от екипа на Доналд Тръмп.

17

( Майк Помпео, новият директор на ЦРУ)

По-рано бе съобщено, че американският лидер Доналд Тръмп е отправил предложение към Майк Помпео за поста директор на ЦРУ. Майк Помпео е конгресмен-републиканец от щата Канзас, завършва Военна Академия на САЩ в Уест Пойнт през 1986, след което служи в американската армия до 1991. През 1994 Май Помпео получава докторска степен в Харвардския университет.

 

Тагове: ; ; ; ; ;