10 април 2018-Нюз Фронт.

Днес, градът-герой ( не случайно наричан така) Одеса отбелязва голяма и важна годишнина. Освобождението от нацизма.

На 10 април 1944 година войските на 3-ти Украински фронт под ком андването на генерал Радион Яколевич Малиновски прогонват от Одеса румънските и немски окупанти и продължават да се сражават за свободата на Европа.

Градът успява да се освободи от » новия ред» на нацистите сеещ страх, ужас и смърт.

Днес, 10 април 2018 година, 74 години по-късно, онези благодарни и пазещи в сърцето си подвига одесити се събраха заедно за да отбележат тържествено и достойно голямата годишнина.

 

 

С тържествен марш по булевард «Шевченко» от булевард » Гагарин» преминаха ветераните участвали в бойните действия в Афганистан.

На площад » 10 април » се състоя и тържествената церемония по възлагане на цветя и венци на » Крила на победата», в която участваха дипломати, ветерани, общественици.

 

 

 

 

 

 

 

След приключването на церемонията по поднасяне на цветя и венци в парка на Победата се състоя традиционна среща за ветераните.

В чест на тържествата посветени на годишнината от Освобождението на Одеса по всички райони на града преминаха маршове с духов оркестър.

» Всеки ден беше усилие и малка победа над фашистите, но дойде Победата над нападналите Родината ни, днес, 74 години по-късно празнува Одеса!Градът-герой успял да победи фашизма».

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;