9 април 2018- Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин подари уникално великденско яйце на Негово Светейшество Патриарх Кирил Московски и всея Русия изработено в един- единствен екземпляр от майстор от град Златоуст, Челябинск.

Яйцето » Възкресение Христово» е обточено с уралски нефрит и стои върху красива декоративна поставка. Корпусът на поставката е украсен със златни нишки и полускъпоценни камъни.

 


По традиция, руският Патриарх поднесе великденски яйца на Президента и премиера на Русия на връх най-големия християнски празник.

Владимир Путин поздрави всички православни християни почитащи Възкресение Христово и цяла Русия с празника.

» Великия празник Великден, олицетворяващ тържеството на живота, доброто  и любовта, има огромно нравствено значение.

Той пробужда вярата, надеждата, стремежът да творим благи дела и да помагаме на ближните си. Този празник обединява хората около непреходните духовни ценности и идеали. В тези пролетни, изпълнени с искрена радост дни ние явствено рабираме, колко са важни за нас отеческите традиции и обичаи.

 

С удовлетворение ще отбележа, че Руската православна църква неуморно се грижи за укрепянето на общественото съгласие в подкрепа на институцията на семейството и възпитанието на подрастващото поколение, съзидателно участва е решаването на насъщните социални проблеми. И тази огромно, многопластова работа заслужава най-дълбоко признание.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;