9 април 2018 Нюз Фронт.

Продължаваме на шпионска вълна, която напоследък е обхванала цялото обществено и медийно внимание ( бел.ред, което си е търсен ефект) след като Великобритания забърка най-нелепата дипломатическа война със обвиненията си срещу Русия в отравянето на баща и дъщеря Скрипал ( и двамата руски граждани, които и до днес са някъде из Великобритания, в неизвестност, тъй като никаква информация за състоянието им не се дава нито на руската страна, нито на близките и роднините.)

Според версията на Великобритания Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, са отровени от Русия с използването на нервно-паралитичното и силно отровно бойно химическо вещество » Новичок».

След отравянето, пак според западни медии и по версията на Великобритания, и двамата постепенно идват на себе си, което принципно е невъзможно според множество световни светила в областа на химията, военни експерти и прочие.

Така че, по-скоро става въпрос не за отравяне с «Новичок», а за версия клоняща към звучното руско понятие «дурачок».

Нелепа и безподобна версия, която обаче огласена от спецагент на британските специални служби, при това заемащ висок държавен пост, е операция, която показва безсилието на Запада, щом прибягва до подобни методи.

 

Шпионската тематика, от край време вълнува всички хора от всички възрасти по всички точки на земята. Но е факт, че такива хора съществуват, и че за някой от тях това си е обикновена професия. Не е тайна, че едни от най-изявените специални, или простонародно казано «тайни агенти» често заемат високи държавни постове. И това не е случайно.

Терминът  «deep state», или « държава в държавата», обозначава политическа ситуация, при която дадена страна се уоравлява не само от легитимната власт, но и от тайно правителство в сянка.

В САЩ така се наричат чиновниците, специалните служби и бизнес-елитата, които се включват в нужния момент.

Великобритания не прави изключение, и с последния забъркан от нея скандал, един от най-високопоставените специални агенти беше пуснат в ход. Именно Тереза Мей. Явно дипломатическото прикритие е било пожертвано от дамата-спецагент, за да се справи със сложната за Великобритания ситуация- Брекзита и всички последствия от него, като не забравяме и проблема с мигрантите. Но по всичко личи, че, тази операция е съвместна, поради липсата на добрата стара английска прецизност. Разбира се, че виждаме елементи на американска продукция, което обяснява и малко глуповатия замисъл и сценарий,

Началникът на Службата за външно разузнаване на Русия ( СВР) Сергей Наришкин заяви, че заявленията на премиера на Великобритания Тереза Мей с надежда да разруши възможностите на руското разузнаване е детска наивност о професионална некомпетентност.

И думите му не са случайни. Въпреки гръмките и голословни британски обвинения, Великобритания не може и много да иска, да убеди света в нелепата си версия. Но пък, Русия от своя страна, обезателно ще представи разследване, в което ще покаже кой стои зад операцията по «делото Скрипал»

Очаквайте скоро продължение…

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;