9 април 2018-Нюз Фронт.

Незаконният президент на Украйна Порошенко, дошъл на власт след извършения с помощта на САЩ и ЦРУ държавен преврат в Украйна, заяви в интервю за немското издание  Handelsblatt за позицията си по въпроса за миротворците на ООН в Донбас. От заявлението му става ясно, че думата «миротворец» за него има изкривено понятие, и самият той призова за агресия срещу Донбас.

» Русия иска разполагането на «сини каски» по контактната линия, за да не пречат на окупационните войски. Това е неприемливо. По=късно Русия се съгласи, те да работят по цялата територия, но според руския замисъл, трябва да бъдат съпровождани изключително от наблюдатели на ОССЕ»,- коментира скандалният политик потопил страната си в кръв и разрушения.

 

Според негови думи, украинския вариант за въвеждане на миротворци предполага разоръжаване на армиите на народните републики и затварянето на границите на ДНР и ЛНР с Русия.

 

«Ние също искаме, «сините каски» да разоръжат незаконните въоръжени групировки, защитавали там местните жители и осъществявали контрол над постъпването и прехвърлянето на военна техника. И, разбира се, те трябва да контролират част от руско-украинската граница, която временно не се намира под контрола на Украйна»- поясни идеята си Порошенко пред немското издание.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;