9 април 2018-Нюз Фронт.

Честно казано, от самото начало беше малко непонятно, за какво Великобритания заформи целия този скандал с «делото Скрипал», чиято необоснованост си личеше с невъоръжено око. На пръв поглед, съвършрно необмислена провокация. Но изглежда ме всичко е толкова просто.

 

Първо, при цялата нелепост на обвиненията срещу Русия, от силите на русофобски настроениете политици от различни страни на практика беше развързана » дипломатическа война».

 

И целта беше една: да се внуши на света, че Русия има опасно химическо оръжие и е готова да го използва.

Тоест, делото с отравянето на баща и дъщеря Скрипал, колкото и нелепо да беше пуснато на публиката, имаше за цел да подготви почвата за обвинения на Русия в използването на химическо оръжие в Сирия.

И на практика, обвинението се случи.

Е, разбира се и този път версията на САЩ и съюзниците им е пълна с явни несъответсвия и странности. Така например, разследването на телеграм-канала 338 доказа, че заявлението на американците за химическата атака се появява, забележете, няколко часа до самата «атака».

От тук може да се направи следния извод: не може да става въпрос за никаква химическа атака, става въпрос за поредната информационна атака от страна на САЩ срещу Русия.

Заявленията на американците и англичаните са голословни и са продиктувани от желанието им да очернят Русия.

САЩ искат да постигне контрол в близкоизточния регион и заради това са готови на всякакви подлости.

Междувременно Министерството на отбраната на Русия опроверга съобщенията за използването на химическо оръжие в Сирия, а Външното министерство на Русия определи съобщенията за химическа атака като пристъпи на дипломатическа параноя.

Западните политтехнолози разиграха поредната информационна кампания срещу Русия, с цел да обвинят и правителството на Сирия и Русия в използването на химическо оръжие.

Но колкото и да се страят САЩ и съюзниците им, едва ли могат да променят създалото се положение, а именно това, което ги вбесява най-много- авторитетът на Русия на международната сцена продължава да расте.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;