Пожар избухна на 50-ия етаж на небостъргача „Тръмп Тауър“ в центъра

на Манхатън, Ню Йорк и отне живота на един човек, предава БГНЕС.
В резултат на инцидента бяха ранени още четирима души, от които обаче никой не е с опасност за живота. Според данните на телевизия Си Ен Ен жертвата е живеела в апартамента, от където най-вероятно е започнал огънят. Пострадалият мъж е бил хоспитализиран в тежко състояние, но лекарите не са успели да спасят живота му и по-късно той е починал. Останалите четирима ранени са пожарникари, чиито «наранявания не представляват заплаха за живота им».

Новината за пострадалите дойде малко, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че пожарът е бил потушен и всичко вече е наред. «Пожарът в «Тръмп Тауър» го няма. Беше силно ограничен (добре построена сграда)», написа в социалната микроблог мрежа американският лидер и благодари на пожарникарите за добре свършената работа. По-късно обаче стана ясно, че пожарникарите продължават работата си по овладяването на пламъците в сградата, където се помещават офисите на компанията, принадлежаща на държавния глава. Към момента причината за възникването на пожара остава неизвестна.

Ръководителят на службата за противопожарна защита в мегаполиса Даниел Найгро увери, че скоро ще може да даде по-подробен коментар относно обстоятелствата довели до буйния огън. БГНЕС припомня, че това е вторият пожар в небостъргача от началото на годината. При предишния инцидент пострадаха двама души. Като причина за избухването на пожара бе посочена неизправност на вентилационната система. В 58-етажното здание се намира центъра на бизнес-империята на Тръмп. През 2016 година там се намираше и предизборният щаб на републиканеца.

Тагове: ; ; ;