По-рано съобщихме, че Доналд Тръмп по време на една от речите си заяви, че понастоящем не вижда необходимост да задържа военната групировка на Въоръжените сили на САЩ на територията на Сирия, което, според специалистите, може да означава, че Пентагонът се подготвя да изведе своите войски извън Сирийската Арабска Република, макар каквото и да е официално потвърждение на това да не е направено до момента.

Независимо от това, прессекретарят на Белия дом Сара Сандър направи официално изявление, в което се съобщава, че в резултат на нанасянето на съкрушително поражение над терористичната групировка ИДИЛ, в близко време се планира американската войска да бъде напълно изведена от Сирия.

В голяма степен това се отнася до американските ВВС в Сирия.

Независимите специалисти на свой ред заявиха, че Министерството на отбраната на САЩ напълно е изгубило своето влияние в този регион, т.е. фактически Пентагонът се опитва под предлага, че Америка е победила ИДИЛ, да напусне Сирия, макар всъщност по-скоро в региона да се наблюдава достатъчно силният потенциал на Русия, Иран и Турция, които, координирайки силите си, активно нанасят удари по джихадистите, напълно ликвидирайки позициите им.

Следва да уточним, че ключова цел за присъствието на американските въоръжени сили в Сирия беше не толкова победата над ИДИЛ, а опитът да се свали властта на Асад в Сирия, но Русия даде да се разбере, че ще възпрепятства на това по всички възможни начини.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;