Постъпи информация, че сирийските опълченци от «Народните сили за съпротива» са нанесли удар по американската военна база близо до Рака.

Съобщава се, че по американската военна база са били изстреляни не по-малко от четири ракети «Град», но вредата, нанесена по инфраструкутрата на базата, както и броят на загиналите или пострадалите на този етап остава неизвестна.

Представителите на «Народните сили за съпротива» заявяват за готовност да започнат «лов» за американски военни самолети, които се намират на територията на авиобазите на ВВС на САЩ в Сирия, при това, отчитайки факта, че за обстрела са били използвани наземни установки, позволяващи да се осъществява изстрелване на ракети «Град».

Борбата за освобождението на територията на Сирия може да доведе до това, че бойната авиация на САЩ да понесе значителни загуби.

Експертите отбелязват, че сирийските опълченци от «Народните сили за съпротива» имат намерение с това да изтласкат американските ВВС от територията на страната.

За целта те използват нощните часове и мобилните установки за изстрелването на ракетите, затова е напълно вероятно американските авиобази в Сирия да понесат значителни загуби.


News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;