5 април 2018-Нюз Фронт.

Държавният департамент на САЩ отказа в сряда да коментира признанието на британските специалисти от военната химическа лаборатория  » Портън Даун», които пък се оказа, че не успяха да установят произхода на веществото в делото с отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

» САЩ са съгласни с оценката на Обединеното Кралство, съгласно която с голяма вероятност, Русия носи отговрност за нападението на двама души във Великобритания, с използването на бойното нервно-паралитично отравящо вещество или преднамерено , или вследствие на своята неспособност да декларира и осигъри защита от запасите си на това вещество»- заявиха от САЩ.

А какво друго да заявят, ако те финасират въпроснота лаборатория » Портън Даун» отделяйки невероятни средства по линия на Пентагона за тестирането и изпитването на химически агенти. Разбира се, незаконно, мислейки, че никой няма да разбере.

Ръководителят на така наречената за пред света научно-техническа лаборатория Портън Даун, а всъщност химическа, която се занимава с разработките на химическо оръжие, Гари Ейткенхенд заяви, че специалистите от лабораторията, така и не могли да установят веществото, с което били отровени баща и дъщеря Скрипал. Обаче, веднага противоречие- как тогава отровените са получили антидот след отравянето се пита в случая?

И САЩ и Великобритания, се опитват да поддържат една обща обвинителна версия, която издиша пред здравия разум и логиката и прилича по-скоро на сценарий от шпионски филм.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;