Американските власти идентифицираха жената, заподозряна за стрелбата в централата на ЮТюб в Сан Бруно в Калифорния, предадоха световните агенции, като се позоваха на пожелали анонимност източници.
Тя се казва Насим Агдам и е живяла в калифорнийския град Ривърсайд, а после и в Сан Диего. По предварителни данни тя е била на 38 или 39 години.
Според информации жената е познавала един от ранените в нападението. Става дума за мъж, който вероятно е бил първоначална цел на нейната атака. Той бе прострелян от нея и приет в критично състояние в болницата Зукърбърг дженеръл  в Сан Франциско. Раненият е на 36 години. В резултат на нападението с огнестрелни рани са и две жени, съответно на 32 и 26 години. Полицията смята, че те не са били цел на нападението.
Според полицията причина за стрелбата е битов скандал. Нападателката е била въоръжена с пистолет и се е самоубила.
Според някои американски медии обаче жената имала интернет сайт, в който се оплаквала от ЮТюб и обвинявала видеоканала, че цензурирал нейни видеозаписи. В някои от тези записи тя показвала малтретирани животни, предаде Франс прес. Според сайта Меркюри нюз бащата на нападателката е потвърдил, че тя мразела ЮТюб.
Стрелбите са често явление в САЩ, но рядкост е извършителят да е жена, отбелязва Франс прес.
Нападението породи паника в централата на ЮТюб, в резултат на която пострада и четвърти човек, който получил травма на глезена.
В централата на ЮТюб, филиал на Гугъл, работят обикновено над 1000 души. Сан Бруно, в който тя се намира,  е на около 20 километра южно от Сан Франциско, насред Силициевата долина, където има много технологични компании.
Служители на централата разказват за ужаса, който са изпитали при нападението. Някои от свидетелите твърдят, че нападателката, както изглеждала, е търсела точно определен човек.
Стрелбата стана в разгара на дебата за огнестрелните оръжия в САЩ. Страната все още не може да се оттърси от ужаса от стрелбата в гимназия във Флорида, в която бивш ученик застреля 17 души, повечето от които ученици, БТА

Тагове: ; ;