4 април 2018-Нюз Фронт.

Одеския Пост № 1 навършва 50 години от създаването си.

На 4 април се навършват 50 години от създаването на пост № 1. Около паметника на Неизвестния матрос в парк Шевченко ще се състоят тържества посветени на 50-тата годишнина.

В 12:00 часа на 4 април 2018 година, в Централния парк за култура и отдих «Шевченко», до паметника на Неизвестния матрос, ще се състоят тържествени мероприятия, посветени на 50-та годишнина от основаването на Пост № 1 и възобновяването на носенето на Почетната Вахта за памет.

 

След тържествените мероприятия, педагозите и възпитаниците от Одеския градски център за военно-патриотическо възпитание ще проведат показателни мастер-класове. Учениците ще демонстрират строева подготовка, умения за противодействие на оръжие, подготовка на екипите младежки парамедици, а също и навици на пожарна безопасност.

 

Центърът за патриотическо възпитание «Пост № 1» е основан през 1968 година. През декември 2005 на базата му е създадено комунално извънучилищно учебно учреждение «Одески градски Център за военно-патриотично възпитание на ученици «Пост № 1».

 

Това извънучилищно учреждение изпълнява важна мисия- възпитание на младото поколение в духа на гордост за героичното минало на градът- герой Одеса, любов към родния град и Отечеството.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;