В книгата на бившия репортер от The Washington Post Роналд Кеслър се разказва за секретен бункер, изграден до северната поляна на Белия дом за президента на САЩ и неговите съветници в случай на ядрена война.
Това съобщава The Washington Examiner.

По данни на изданието, книгата на репортера под името «Белият дом на Тръмп: променяйки правилата на играта» трябва да излезе от печат в съвсем близко време.

Както отбелязва Кеслър, букерът е с височина минимум пет етажа.

Според него, помощниците на президента на САЩ Доналд Търмп вече са оценили съоръжението.

«Изграждането на подземен бункер с минимум пет етажа е било завършено малко преди края на президентското управление на Барак Обама.

В бункера могат да се разположат сътрудниците от западното крило на Белия дом в случай на нападение с използването на ядрено оръжие за масово унищожение», уточнява авторът.

Кеслър подчертава, че на територията на Белия дом има помещение, подобно на новоизграденото.

Според него, по време на терористичните атаки от 11 септември 2001 година в Ню Йорк и Вашингтон вицепрезидентът на САЩ Дик Чейни и редица високопоставени чиновници са били в бункер под източното крило на сградата.

Белият дом отказа да коментира информацията, предоставен от Кеслър.

По-рано се съобщи, че в американския щат Южна Дакота на територията на бивша военна база се изгражда най-крупният в света подземен жилищен комплекс от 575 бункери, в които могат да се скрият хора от каквато и да е катастрофа.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;