Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия, обяви по бТВ лидерът Божидар Лукарски, срещу когото има сериозно вътрешнопартийно брожение.

Според Лукарски СДС и НФСБ имат много допирни точки. Една от тях е, че вече са съседи в емблематичната за сините сграда на „Раковски” 134. Той обясни, че има «добър личен контакт» с Валери Симеонов и че евроизборите са добър хоризонт, към който да се стреми една бъдеща коалиция.

„На последния изпълнителен съвет на партията аз дадох ясен знак, че курсът на СДС трябва да е към тази линия, която се покрива от НФСБ и Патриотите. Допирни точки са отношението ни към истанбулската конвенция, позициите ни спрямо руския патриарх, доста са нещата”, каза Лукарски, който бе министър на икономиката в предното правителство на ГЕРБ. .

Той уточни, че предстои национален съвет на партията, на който ще се реши каква да е посоката на коалиране — с консервативно патриотични организации или към дясно либерални организации, каквито са „Да, България” и ДСБ”. И коментира, че ДСБ са консервативна партия, но в алианс с „Да, България” придобиват „ясно изразен либерален уклон – нещо, което СДС не може да поддържа”.

„СДС винаги е било носител на синята идея. СДС от десните партии е най-добре подкрепяна и сме с най-добрите структури, така че тази коалиция както искат да я кръщават, но „лилава коалиция” ще е по-точно”, коментира още обединението на другите две партии Лукарски.

Сега

Тагове: ; ; ; ;