Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на телефонния разговор с руския лидер Владимир Путин, който се е състоял на 20 март, е предложил да се проведе двустранна среща във Вашингтон.
«Ако всичко бъде нормално, надявам се, че американците няма да се откажат от своето предложение да се обсъди възможността да се проведе среща на високо ниво.
Когато нашите президенти разговаряха по телефона, то Тръмп предложи първата среща да се проведе във Вашингтон, в Белия дом», заяви помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков.
Той добави, че конкретно обсъждане на въпроса за срещата между Тръмп и Путин не е имало.
«След този разговор, който носеше конструктивен и делови характер, бяха засегнати много въпроси. След това се случи поредния фал в нашите двустранни отношения — прогонването на 60 дипломати, закриването на генералното консулство», добави Ушаков.
Според него, по тази причина, започвайки от 20 март, въпросът за организирането на срещата между лидерите не е бил повдиган.
По-рано канцеларията на президента на Финландия заяви за готовността страната да проведе срещата между руския лидер Путин и президента на САЩ Доналд Тръмп.

 

 

 

Тагове: ; ; ;