Истерията около убийството на никому ненужния предател Скрипал има за цел да изтласка от английското обществено съзнание чудовищен скандал, който властите се опитват да потулят още от 2014 година: расов терор над бели момичета, спретнат от бандитите пакистанци и други пришълци от Азия.

Момичета биват насилвани, правят ги наркоманки, отвличат ги, продават ги в сексуално робство, убиват ги от десетилетия — при пълното съдействие на прехвалената английска полиция.

Например, според доклада на правозащитници, за 16 години пакистанци са изнасилили в четвъртмилионния град Ротерем, повече от 1.4 хиляди момичета на възраст от 11 до 15 години.

След скандала през 2014 година полицаите от Ротерем запретнаха ръкави, но за последните три години нещата забележимо угаснаха.

На 11 март  Mirror публикува разследване, което би трябвало да предизвика шок в английското общество и да създаде сериозни политически проблеми за правителството на Тереза Мей.

Този път ставаше дума за 170-хилядния Телфорд, където за 40 години от ръцете на насилници са пострадали 1000 момичета, отново при почти пълното бездействие на властите, което може да се тълкува и като покровителство над насилниците.

Социалните работници знаят за случващото се от 90-те години, но полицията започна да реагира едва след 10 години: през 2010-2012 г. бяха арестувани 200 заподозрени в нападения, но зад  решетките попаднаха само 9 от тя, след което делото беше закрито.

Нещо повече: информацията за престъпниците беше унищожена заради страх полицаите да не бъдат обвинени в расизъм, а през 2016 година е взето дори специално решение да не се провежда ново следствие.

Вероятно сексуалният терор от страна на пришълците от различни страни от Азия се е осъществявал с десетилетия и в други региони на Великобритания.

Важно е следното — страхът на полицаите е налице, страх да не ги обвинят в расизъм, а това ги парализира повече от страха пред ръководителите на страната.

Ако си спомняте, във Великобритания имаше продължители сексуални престъпления от ръководители на страната срещу деца-сираци, те бяха съпроводени с убийства, в края на 70-те години имаше някакво разследване…

Потушаването на вътрешнополитическият скандали чрез разпалването на вълна от ненавист срещу Русия е стандартна технология за английската политика в продължение на векове — толкова стандартна, че тя добре е описана дори в художествената литература като нещо забавно и напълно нормално — например в любимата книга на Маргарет Тачър «Да, господин премиер».

Твърде вероятно е и в наши дни премиерът Мей да нажежава истерията около убития най-вероятно от английските спецслужби предател Скрипал и да поставя двете страни на ръба на войната, за да отклони вниманието на нацията от наистина чудовищния скандал, който нейните сътрудници по някаква причина не успяват да потушат.

И, разбира се, за да могат «прекрасните мигранти» (става въпрос само за престъпниците-мигранти) и в бъдеще да продължават да възпитават английските момичета в толерантност и цивилизованост — в съвременното разбиране на тези думи.

Михаил Делягин

Превод: Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;