Реакцията на света спрямо Украйна се променя бързо: никой вече не й вярва, това заяви депутатът от Върховната рада на Украйна Евгений Мураев в ефира на телевизионния канал  NewsOne.

Според думите на политика, имиджът на страната е съсипан от президента на страната Петро Порошенко.

«Ако президентът Порошенко и Украйна като страна в негово лице имаше огромно доверие още преди четири години, то днес, след Мюнхенската конференция, след три световни събраниs, на които Порошенко представляваше нашата страна, е видно, че интересът пада и че вече никой не вярва на Украйна. Това е твърде лошо», заяви парламентаристът.

Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността се осъществи от 16 до 18 февруари.

Украинският президент изнесе реч, в която засегна ситуацията в Донбас, въпроса за вкарването на миротворци и проекта «Северен поток-2».

За печалния ефект от речта на Порошенко написаха и немските СМИ, които посочиха, че вече всички са престанали да се интересуват от ситуацията в Украйна.

По-рано се съобщи, че президентът на Украйна Порошенко търси купувачи на Липецката си фабрика Roshen, съобщи шефът на администрацията на украинския лидер Борис Ложкин.
Липецката фабрика на Порошенко дължи 779 милиона рубли.

Ложкин заяви в ефира на «Радио Вести», че Порошенко активно и чрез професионални посредници търси купувачи на Липецката фабрика. Той добави, че фабриката многократно е затваряна от данъчните.

Той подчерта, че решението на Порошенко да продаде фабриката си е категорично и е «само въпрос на време» тя да смени собственика си.

Roshen е един от най-големите в света производители на сладкарски изделия. В корпорацията влизат фабрики в Украйна, в Литва, Унгария и Русия. Нейният собственик Петро Порошенко, издигайки кандидатурата си за президент на Украйна, обеща, че ако победи на изборите, ще продаде дела си във фабриките, но до момента не е изпълнил обещанието си.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ;