31 март 2018-Нюз Фронт.

Чудесното изцеление,или внезапното подобряване на състоянието на Юлия Скрипал, дъщерята на бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал, свидетелства, че не е била отровена с «Новичок».

Това заяви, бившият член на комисията по биологическо оръжие към ООН Игор Никулин.

Експертът  смята, че въобще цялата представена история на широката общественост, е планирана провокация срещу Русия, подготвена от британските спецслужби съвместно с ЦРУ.

Телевизия  Sky News съобщи, че Юлия Скрипал, дъщерята на Сергей Скрипал е дошла в съзнание  и вече може да се храни и говори, а състоянието й бързо се подобрява.

» Това са добри новини. Радваме се за гражданката на Руската Федерация Юлия Скрипал.

Но въпросния факт свидетелства, че в никакъв случай не може да става въпрос за отравяне с използването на бойното отравящо вещество  А-234 „Новичок”, както твърди премиерът на Великобритания Тереза Мей»- заяви в петък пред РИА Новости експертът.

 

 

 » Ако отравянето беше с Новичок, и двамата Скрипал отдавно нямаше да са живи. И въобще нямаше да имат и шансове да оцелеят, ако са отровени с Новичок, или ако не са получили антидот в рамките на 2-3 минути веднага след отравянето.

Експертът добавя още, че за веществото А-234, известно още като Новичок, американците и британците знаят доста, тъй като се занимават с него последните 25 години.

 

» За цялото това време, при темповете на развитие на науката и технологиите, вече е възможно да са успели да направят нещо друго. И това друго, по всяка вероятност е аналог на Новичок. Тоест тяхна си разработка някаква, по нова рецепта.

И между другото, британските специалисти, са стигнали до извода, че веществото с което са отровени баща и дъщеря Скрипал е разновидност на изобретеното в Съветския Съюз вещество. И че то или има по-слабо действие, или британците са подбрали ефективен антидот, който може да се инжектира, и човек да оживее.

А това, косвено потвърждава факта, че Великобритания и САЩ се занмават с разработките на химическо и биологическо оръжие.

«Тази операция е проведена под абсолютния контрол на британските спецслужби. И готовата линейка, която се е оказала веднага на мястото, и която е знаела какво именно да инжектира на отровените. И тук може да имаме две версии. Или това е фалшификация на доказателствата, или използваното вещество е друго и по-малко токсично»- констатира експертът.

Припомняме, че до сега Великобритания не е представила каквито и да било доказателства по версията си, освен презентация от 6 слайда, която изглежда по-скоро несериозно.

Също така, за съдбата и състоянието на руските граждани Юлия и Сергей Скрипал, информацията идва единствено от средствата за масова информация, а Великобритания не предоставя никакви данни на Русия и отказва достъп до тях.

Продължаваме да следим случая.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;