Фактът, че Лондон отказа да предостави доказателства за инцидента в Солсбъри показва, че страните от Запада не се интересуват от никакви доказателства около т.нар. «съпричастност» на Русия към отравянето на екс-полковника от ГРУ Сергей Скрипал — западните политици целят максимално мащабно развитие на конфликта с Русия. Самите те потвърждават това, така счита Пол Крейг Робърт за немското издание  Neopresse.

Авторът припомня, че представителите на американското и френското посолства са заявили, че «не се нуждаят от доказателства, за да изразят солидарността си към своите британски приятели», а Русия «е виновна просто по силата на обвиненията» и «трябва да бъде привлечена към отговорност».

«Предимството на този абсурден отговор, който в Русия отхвърлят като позорен, се състои в това, че правителството на Русия разбра, че да се опитва да отговаря на обвиненията на Запада с помощта на факти и апелации — е напразна загуба на време», пише Робъртс

Рано или късно руското правителство ще осъзнае, счита авторът, че «сътрудничеството със западните партньори повече няма да съществува — Западът е настроен единствено и само към конфликт с Москва и подготвя населението си за война с Русия.

Припомняме, че веднага след съобщенията за откриването на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на пейка в парка в британския Солсбъри премиерът на страната Тереза Мей отправи ултиматум, настоявайки Русия да обясни попадането на отровното вещество, с което е отровен Скрипал, на територията на Великобритания.
И до днес британската страна така  и не е предоставила нито едно доказателство, че Русия е виновна за отравянето.
До момента не е ясно и състоянието на Скрипал.
Никой до момента не го е виждал след прословутото му отравяне.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;