30 март 2018-Нюз Фронт.

Германец взриви мрежата с организираният от него единичен протест в защита на Русия.

Небезразличният жител на Германия показа достойна човешка и гражданска позиция със спонтанната си реакция по темата «Скрипал. Германецът издигна руско знаме, за да покаже солидарност, както е модерно да се говори тези дни в Европа, но само че солидарност с Русия, която е несправедливо обвинена от Великобритания.

Освен издигнатото руско знаме пред дома си в Берлин, мъжът е закчил и табелка с цитат от поета-патриот Теодор Кьорнер, чието име се смята за символ на метежа в Германия.

Според думите на мъжа, целту му е била да напомни на всички свои съграждани, че неугодната власт може да бъде пометена във всеки един момент, ако не се слуша думата на народа и за да възтържествува справедливостта.

А за руското знаме, германецът обеща- ще го свали единствено в случай, че вината на Русия бъде доказана.

 

» За сега не виждам ясни доказателства за вината на Русия, и няма да свалям знамето, защото смятам цялата тази история с обвиненията за много несправедлива.

Припомняме, че във връзка с разгорялата се история около случая «Скрипал» редица държави отзоваха експулсираха руски диппломати. Германия- 14.

България в тази ситуация прояви невероятна твърдост и мъжество, като успя да отстои позицията си, за разлика от много други.

 

Българска редакция News Front.