Председателят на Съюза на комунистите в България и члена на Движение „Че Гевара“ Павел Иванов заяви пред журналисти на „Нюз Фронт“ за готовност от страна на структурите на организациите в цялата страна за иницииране или включване в протести срещу правителството на Бойко Борисов.

Според председателя на СКБ всеки опит за експулсация на руски дипломати във връзка със „Случая „Скрипал“ във Великобритания трябва да получи адекватен протестен отговор.

Днешната българска власт не е подготвена да се противопостави на масови народни протести, а това дава възможност за отстояване на принципните позиции на българските граждани по отношение на лъжите, разпространявани от Великобритания, САЩ, НАТО и страните от ЕС за руска вина в случая с отровения във Великобритания руски гражданин.

При евентуално решение на българското правителство за експулсиране на руски дипломати българската общественост е длъжна да реагира и да изрази категорично своето отношение на неодобрение към политиката на ЕС и България!

Това е единственият начин, който може да спре безумието на капиталистическите фантазии, родени в империалистическите центрове на Западна Европа и САЩ.

Само натиск към властта от страна на народа, може да ни предпази от идиотщината на русофобията и от войнолюбието в ЕС!

Пресцентър на СКБ

Тагове: ; ; ;