«Исторически това е най-големият случай на експулсиране на дипломати в историята. Но не мисля, че можем да говорим за евентуален потенциален военен конфликт», заяви за «Здравей, България» на Новабтв зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев
Той коментира решението на правителството да извика посланика ни от Москва за консултации. По думите му това е стандартна процедура в ситуации като тази с отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал.
Георгиев изрази надежда казусът да бъде разрешен на масата за преговори.

«За нас са необходими още някои факти и обстоятелства за това да се стигне до крайната точка, в която да експулсираме руски дипломати от България. Трябва да се излезе с химически анализ и да се разследва откъде може да е взето това химическо вещество», допълни той, като подчерта, че страната ни е загрижена от случилото се във Великобритания.

«Не мисля, че България може да се поставя в ситуация, в която да има съмнение с кого е солидарна. България многократно изрази, че е солидарна с Обединеното кралство. предвид всички наши партньорски и приятелски отношения», категоричен бе Георгиев.

Сега

Тагове: ; ; ; ;