За да бъде изолирана Русия ще се наложи провеждането на втори етап от срамната и прозрачна операция, включваща прогонването на руски дипломати от страните от НАТО по повод срамният изрежисиран фарс около Скрипал.

За втория етап вече е готов военният министър на Великобритания Кевин Уилямсън, който заяви, че арестът на недвижимите имоти на руските граждани в Англия ще се състои в близко време.

Става дума вероятно за замразяването на държавните авоари на Русия в американските банки.

Понастоящем около 100 млрд долара от 400-те млрд долара на Русия се пазят в САЩ.

Допълнително към повишаването на американските мита за стомана и алюминий, които удрят по експортния потенциал на Русия, могат да бъдат въведени допълнителни мита върху стоките от Русия.

Ще се постараят да нанесат болезнен удар и по Световния шампионат по футбол.

Очевидно става и друго обстоятелство: сметките на тази част от руския елит, която се надяваше да влезе в «западното цивилизовано общество», се провалиха окончателно и безвъзвратно.

Това се отнася до тези, които изнесоха парите си на Запад и самите те заживяха там.

Ситуацията е добре оценена от Михаил Хазин, който написа на 27 март, на следващия ден след обявяването на колективното прогонване на руските дипломати.

«Тази ненормална наглост, с която «партньорите» на базата на явна провокация и очевиден блъф започват реални действия срещу Русия, показва, че с тях споразумението е невъзможно.

Вече по никакъв начин и никога».

Впрочем, това стана ясно отдавна — още по време на реакцията на Запада по мюнхенската реч на Путин на 10 февруари 2007 година.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;