Китайското правителство е информирало Белия дом за визитата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун в Пекин, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс и ТАСС.
«Китайското правителство се свърза с Белия дом, за да ни информира за визитата на Ким Чен-ун в Пекин. По време на този брифинг бе предадено и лично съобщение от президента Си Цзинпин до президента Тръмп, което му бе съобщено», каза Сандърс.
«САЩ остават в тесен контакт с нашите съюзници Южна Корея и Япония. Приемаме това развитие като поредно доказателство, че нашата кампания на максимален натиск създава подходяща атмосфера за диалог със Северна Корея», добави тя.
Един от водещите китайски дипломати и член на правителството Ян Цзечъ ще посети Сеул утре, за да информира официални лица, сред които президента Мун Дже-ин, за визитата на лидера на КНДР Ким Чен-ун в Пекин, съобщи южнокорейското президентство.
Високопоставен представител на президентството заяви, че е положително за наближаващите срещи на върха на КНДР с Южна Корея и САЩ, че Ким Чен-ун е споменал възможността за безядрен Корейски полуостров на срещата си с китайския президент, бта

Тагове: ; ;