Отношенията между Великобритания и Русия ще стават все по-лоши, в тази връзка авторът на сатиричната колонка в  The Times Джайлс Корен предлага на британците да погледнат случващото се от друга гледна точка: страната да започне сближаване с Москва, защото това има цяла поредица от преимущества.

Опасенията, че в резултат на брекзита Великобритания ще напусне най-големия търговски съюз, ще бъдат напразни, ако страната се присъедини към друга, например към Русия.

И макар привържениците на излизането на Великобритания от ЕС да предполагаха, че е по-разумно по-тясното сближаване в търговската сфера със САЩ, сега там господства Тръмп. Така че, твърди авторът, «очевидно е е дошло време да обърнем поглед на изток».

Владимир Путин се стреми да разшири своите територии, продължава Корен.

А понеже с «анексията» на Крим никой не може да направи нищо, авторът предлага на британците просто да позволят на президента на Русия да анексира Великобритания.

«Ако сега се съгласим на анексия, то към Рождество можем да се надяваме на пълна инкорпорация във великолепния хилядолетен Райх на негово величество Путин. Той и без това изглежда с всяка година все по-млад. Той регенерира, като доктор Ху», шегува се авторът.

Корен предлага да се погледнат тези преимущества, които ще има страната след влизането й в състава на Русия.

Първо, на Англия няма да й се налага да бойкотира Световния шампионат по футбол. Нещо повече — шампионатът ще се проведе в самата Англия, а това означава, че националният отбор, както и през 1966 година, може да играе на свой терен и така да спечели.

А с това да се похвалим пред Меркел, пише авторът.

Вярно, по-вероятно е да се похвалим на руски, отбелязва той.

Англичаните ще получат възможността да се разходят по районите на Лондон, знаейки, че местните разкошни домове са собственост на техни сънародници.

Те ще могат да изпратят децата си в английски елитни учебни заведения, защото половината от учениците пишат имената си там на кирилица, пътуват в скъпи коли и отказват да играят на крикет.

За да не се тревожат за сигурността на своите «малки принцове  и принцеси», трябва да позволят на Русия да анексира Великобритания, пише авторът.

Само си помислете: страната ще стане непобедима, ще се премести от девето място в списъка на най-могъщите военни държави на второ, «което ще бъде много полезно при американското нашествие».

Присъединяването към Русия, според автора, може да реши и множество други проблеми.

А на всички, на които им е писнало от цялата тази простотия с транджендърите, ще се зарадват: «когато попаднем под действието на забраната на пропагандата на хомосексуализма в Русия, хомофобията и трансфобията ще бъдат скрепени в закон», отбелязва авторът.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.thetimes.co.uk/edition/comment/we-can-t-beat-the-russians-so-let-s-join-them-022pzt6cs

(редакцията не споделя черния хумор на сатирика, но публикува материала, за да могат читателите да видят с очите си дълбочината на антируската пропаганда на Запад)

 

Тагове: ; ;