Великобритания е предала по дипломатическите канали до Правителството на Сърбия съобщение, че официален Белград трябва да ОСЪДИ Русия за «случая Скрипал», пише местното издание  «Вечерние новости».

Журналистите подчертават, че «опасните очаквания» на Лондон са се появили по време на «дипломатическата война между Запада и Русия», а също по време, когато се е изострила ситуацията в Косово и Метохия.

Припомняме, че вчера беше задържан сръбският политик Марко Джурич, при задържането от страна на косовската полиция са пострадали няколко човека.

Сръбските политици поискаха да присъстват в Косовска Митровица по повод годишнината от зловещите бомбардировки над Югославия от силите на НАТО.

Косовската полиция в рамките на 300 спецчасти възпрепятства достъпа на сръбските политици, след това употреби сила и задържа един от тях.

Както пишат «Вечерние новости», опитват се да вмъкнат Сърбия в глобалните противоречия между «великите сили», при това разследването в Солсбъри все още не е завършило.

По-рано министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич призна пред журналисти, че от Белград изискват позиция по «делото Скрипал».

«Това вече не е студена, а ледена война.

Очакват се още прогонени дипломати. От нас изискват да се изкажем за «делото Скрипал», каза Дачич.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;