27 март 2018-Нюз Фронт.

Зад провокацията в Солсбъри с отравянето на екс-полковника от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му — стоят мощни сили от САЩ и Великобритания, заяви официалният представител на Външното министерство на Руската Федерация Мария Захарова.

 

В понеделник, редица страни от Европейския Съюз, начело със САЩ, Канада, Албания, Украйна и Норвегия взеха решение да върнат руски дипломати във връзка с инцидента в Солсбъри.

Великобритания върна 23 руски дипломати.

 

« Ако не бяха тези цифри ( по експулсирането на дипломати- бел.ред) днес, можеше да се гадае, от къде идва целия този страшен, адски перформанс, който спретна Лондон, и който се явява бенефициар на цялата тази ситуация— заяви Мария  Захарова в ефира на предаването»60 минути» по телевизия «Россия 1».

 

» Към днешна дата, след като бяха публикувани тези цифри, не остават никакви съмнения в това, че зад провокацията, която беше устроена на територията на Великобритания, стоят силни, мощни сили, които се намират в САЩ и Великобритания»,- добави Мария Захарова.

Мотивът за това, според думите на официалният представител на руското външно министерство е продължаването на «абсолютното настъпление» срещу Русия в информационно, пропагандистко, политическо и други направления.

В Солсбъри, на 4 март 2018 бяха отровени вербуваният от британските служби шпион Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, като Великобритания си позволи безпрецедентно и разрез с всички понятия за дипломация и международни отношения, да обвини Русия в отравянето, създавайки грандиозен скандал с помощта на западните медии.

Случаят продължава да буди много въпроси и напрежение, и все още не е ясно какъв ще е изходът от ситуацията.

Продължаваме да следим темата.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;