27 март 2018-Нюз Фронт.

След невероятно тежката среща, която вчера се състоя във Варна, днес сайтът на правителството и на Министерски Съвет осъмнаха със странно съобщение: 

 

«Българският посланик в Москва е извикан за консултации с правителството»

 

 

 

 „Зад действията на Европейския съюз стои НАТО, който насажда дисциплина чрез насилие и възнамерява да демонизира Русия”, коментира официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова изгонването на руски дипломати от редица европейски държави. 

 

Темата по «Делото Скрипал», което забърка Великобритания продължава да набира обороти, и след като стана ясно, че заявленията на официален Лондон са безпочвени, и най-вероятно става за поредна информационна и политическа атака срещу Русия, ЕС е получил  инструкции да задейства всички държави членки в ЕС, а дори и тези, които не са, да се присъединят към действията по експулсиране на руски диплоти.

Пристигнаха съобщения, напримерм,че и правителството на Сърбия е получило известие, че официален Белград трябва да се присъеди към осъждането на Русия по «случая Скрипал», пише местното  издание «Вечерни новини».

 

Опасните очаквания на Лондон и компания се появяват във времената на яростно дипломатическа война между Запада и Русия, и ние трябва много добре да си даваме сметка за това. Трябва да сме наясно, че всяка държава може да се присъединява към подобни действия, но не и България. Не трябва да го допуснем, в името на историята си, защото това няма да ни простят. Това ще е предателство и кръвна обида, в годината в която отбелязваме най-великото си събитие- 140-та годишнина от Освобождението на България от турско робство в руско-турската освободителна война.

И трябва да го знаем.

Защото само преди няколко дни, Президентът Румен Радев, Премиерът Бойко Борисов и Външно Министерство на България, казаха че няма да се присъединм към действията срещу руски дипломати.

Трябва да се сетим, че преди всичко ние сме България, а после вече европейски член, и че скандалът, който забърка Великобритания е явна западна постановка, която скоро ще бъде изобличена от Русия.

Зад провокацията в Солсбъри с отравянето на екс-полковника от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му — стоят мощни сили от САЩ и Великобритания, заяви официалният представител на Външното министерство на Руската Федерация Мария Захарова.

 

България твърдо и категорично, може да се разграничи от действията,които налага ЕС. Не е сложно, просто Президентът ни, премиерът и народът трябва да кажат ясно позицията си. А тя е различна от тази на ЕС. За да не губим уважението си.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;