Бивш активист, подкрепящ Брекзита, обвини групата «Vote Leave», агитирала в подкрепа на напускането на ЕС, че е нарушила правилата за финансиране на кампанията си преди референдума, предаде Ройтерс, цитирайки британската телевизия «Канал 4».
Бившият доброволец  Шахмир Сани, работил за групата, заяви пред телевизията, че «Vote Leave» е направила дарение от 625 000 лири за групата «BeLeave», агитираща за същата кауза. Според него това е нарушило правилата за финансиране, защото те са работели заедно.
«На практика те използваха «BeLeave», за да похарчат повече от разрешеното, и то немалко», заяви Сани. «Те казват, че не е било координирана, но беше.»
Според бившия доброволец това означава, че кампанията не е била легитимна.
Бившият директор на «Vote Leave» Доминик Къмингс заяви, че ръководената от него група не е нарушавала никакви правила и е получила разрешение от избирателната комисия за дарението.
Гласуването се състоя преди близо две години, но британското обществено мнение остава разделено по въпроса за напускането на ЕС. Всяка от двете страни обвинява другата, че е подвела гласоподавателите, отбелязва Ройтерс.

Тагове: ; ;