23 март 2018-Нюз Фронт.

Руските системи за радиоелектронна борба, изпратени в Сирия са изключили цялата техника  в Средиземно море.

В източната част на Средиземноморието руските системи за електронна борба са успели да спрат цялата навигация на техниката в Средиземно море.

 

Уредите за навигация на въздушните съдове и кораби отказват да работят в нормален режим.

Цялата техника не може да определи местоположението си, има проблеми и с връзката. Това съобщи гръцкото издание Ellinotourkika.

 

 

За безпрецедентно сериозните проблеми предупредиха служители на Гражданската Авиация на Кипър и Турция, като пуснаха и специално уведомление за капитаните на гражданската авиация и морските съдове, за да бъдат внимателни и да заобикалят района.

 

 

Отчитайки ситуацията в Сирия, където САЩ се готвят за нанасяне на удари по сирийска територия, от изданието предполагат, че Министерството на Отбранната на Русия е прехвърлило там системите за Радиоелектронна борба«Рычаг-АВ», «Красуха» или Борисоглебск-2, които могат да се установяват на хеликоптери.

Те трябва да обезопасят ракетите «Томахавка», които вече са нацелени по Сирия.

 

На Запад смятат, че Русия съвсем сериозно се е отнесла към възможен удар от страна на САЩ по Сирия, затова е предприела извънредни мерки, осигурявайки безопасността в региона с допълнителен щит.

 

Именно по тази причина цялата техника в радиус 15о км. изпитва смущения и проблеми с връзката и навигацията.

Някои експерти забелязаха, че системите за Радиоелектронна борба са изключили връзката на техниката там  даже със спътниците. Именно този факт силно е впечатлил западните средства за масова информация.

Продължаваме да следим темата в развитие. Очаквайте подробности.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;