Американският министър на отбраната Джим Матис каза вчера на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, че има спешна нужда да се намери политическо решение за слагане на край на войната в Йемен, предаде Ройтерс.
Попитан от репортери в началото на преговорите им дали ще повдигне въпроса с цивилните жертви в Йемен, Матис каза: «Ще сложим край на тази война, това е основното.»

Министърът на отбраната на САЩ похвали Саудитска Арабия за «значителните количества хуманитарна помощ», които е доставила на цивилните в Йемен.
Предвожданата от Рияд коалиция заяви по-рано през годината, че ще достави в страната хуманитарна помощ на стойност 1,5 милиарда долара, припомня Ройтерс.
Салман, от своя страна, изтъкна солидарността в отношенията между Саудитска Арабия и САЩ. «Днес си сътрудничим по много теми, за да се борим със заплахите срещу нашите страни», каза саудитският престолонаследник.
Кървавата гражданска война в Йемен между правителствените сили, подкрепяни от Саудитска Арабия, и хусите, поддържани от Иран, отне живота на близо 10 000 души.
Десет цивилни, включително жени и деца, загинаха днес при въздушен удар на оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция в йеменската провинция Сада, съобщиха лекари и местни жители, бта

Тагове: ; ; ;