В сутрешния блок на BTV депутатът от Българската социалистическа партия Желю Бойчев отказа да отговори на въпроса на водещия: «Накъде гледа БСП? Не трябва ли партията да гледа на Запад? Или гледате към Русия?!».

На последващия въпрос на водещия Антон Хекимян «Имате ли официално становище на БСП за изборите в Русия и за Крим?» депутатът от БСП отговори:

«Но защо трябва да имаме официално становище за това, в страната има такива значителни проблеми».

Относно изявлението на друг депутат от БСП, Таско Ерменков, който в социалните мрежи нарече «САЩ, ЕС, Германия, Франция…са идиоти» по отношение становището им за Крим, Желю Бойчев заяви, че партията на Корнелия Нинова точно за това е препоръчала на депутатите си да се въздържат от изявления в социалните мрежи.

При това, той отново не изрази становище на БСП за наскоро проведените избори в Русия и победата на Владимир Путин, както и за позицията на партията за Крим.

Припомняме, че председателката на БСП Корнелия Нинова на 23 март, в Скопие, ще проведе среща с министър-председателя на Македония и лидер на СДСМ Зоран Заев.

В делегацията на БСП участват зам.-председателите на левицата Деница Златева, Кирил Добрев, Владимир Москов; зам.-председателят на ПГ на «БСП за България» Драгомир Стойнев и секретарят на парламентарната група Кристиан Вигенин.

Програмата на посещението включва и срещи с представители на Българския културен център в Скопие, както и с Иван Петков, посланик на Република България в Република Македония.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;