Вашингтон и неговият васал Лондон подготвят почвата за конфликт, за да проверят ще има ли Русия смелост да влезе във война?

Как в противен случай следва да интерпретираме изявлението на началника на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия генерал Сергей Рудской.

Според него, Русия «има достоверна информация, че американски инструктори обучават редица групировки на терористи в покрайнините на град Ат Танф с цел организиране на провокации, свързани с употребата на химически въоръжения в южна Сирия?

Те подготвят серия от взривове с химически боеприпаси.

Този факт ще бъде използван, за да се обвинят правителствените въоръжени сили на Башар Асад.

Компонентите за производството на химически боеприпаси вече са доставени в южната зона за деескалация под формата на хуманитарни конвои от много НПО-та.

Провокациите ще бъдат използвани като предлог за нанасянето на удари от страна на САЩ и техните съюзници по военната и правителствена инфраструктура в Сирия».

Не се надявайте някога да разберете за това от напълно дискредитираните западни СМИ, които се превърнаха в министерство на пропагандата на войната.

Русия не успя да завърши работата си в Сирия, а позволи на Вашингтон да разшири своето присъствие в тази страна, да въоръжи и обучи свои наемници, да им предостави химическо оръжие и да подготви своя флот за нападение над сирийските правителствени войски, за да не се допусне по-нататъшно освобождаване на сирийската територия.

Пред нас стои въпросът: ако информацията, която съобщи генерал Рудской, е вяра, как ще постъпи Русия?

Ще използва ли Москва своята противоракетна отбрана и превъзходството си във въздуха, за да сваля американските ракети и самолети, или ще се ограничи отново и ще осъди незаконните действия на Вашингтон, протестирайки в ООН?

Ако Русия не отговори на нападението, Вашингтон ще засили натиска.

Рано или късно Русия ще изгуби търпението си, тогава ще се разрази война.

Ако това се случи, ще се ограничи ли войната с обичайните въоръжения или Вашингтон ще се възползва от повода да изстреля междуконтинентални балистични ракети по Русия?

Тези въпроси сега би трябвало да са в главите на руското ръководство.

Москва се сблъсква със сериозна опасност — петата колона на Вашингтон вътре в Русия, антлантиците-интеграционисти, т.е. руснаците в политическия и деловия елит, които считат, че Русия трябва на всяка цена да се интегрира със западния свят, те искат да блокират решителните действията на правителството…

(край на 1 част)

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Пол Крейг Робъртс —  американски икономист, политически и икономически наблюдател. Кавалер на Ордена на Почетния легион, републиканец, бивш помощник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;