Германският канцлер Ангела Меркел повтори днес обещанието си, че огромният миграционен наплив от 2015 г. няма да се повтори, предаде Асошиейтед прес.

В първата си реч в парламента откакто миналата седмица встъпи в длъжност за четвърти мандат на поста Меркел призна, че дебатите за миграцията «и до ден днешен поляризират» страната.

Германия, която между 2015 и 2016 г. допусна на своя територия над 1 милион мигранти, може да се гордее със себе си, заяви тя. «Разбира се, вярно е и че това беше извънредна хуманитарна ситуация. А подобна хуманитарна ситуация не трябва да се повтаря», добави Меркел.

Германският канцлер призна, че споразумението с Турция от 2016 г. за ограничаване на миграцията има много противници, но даде да се разбере, че «винаги ще го защитава».
Ислямът е част от германското общество, заяви в речта си Меркел, цитирана от ДПА.
«Очевидно е, че нашата страна носи отпечатъка на християнството и юдаизма. Но в същата степен е вярно и че при положение че сред нас живеят 4,5 млн. мюсюлмани, тяхната религия, ислямът, също е станала част от Германия», се аргументира Меркел, бта

Тагове: ;