Победата на Владимир Путин на изборите за президент на Русия е доказателство, че неговите думи са силни и истинни «като крепост», докато в същото време западните политици лъжат постоянно и без да имат проблем с това си качество», заяви известният сръбски режисьор Емир Кустурица.

«Това не е само победа на Путин.

Той получи такъв голям резултат, защото му помогнаха Великобритания, Германия, Франция», добави режисьорът.

«Защо й е на Русия да убива който и да е от Лондон точно в навечерието на изборите, а също в предверието на световния шампионат по футбол — това е изключително важно мероприятие за Русия?!

Защо му е на Путин да разваля репутацията на държавата си точно преди изборите?

Това е нормална човешка логика, но тя бе пренебрегната от Тереза Мей, Борис Джонсън и всички тези, които считаха, че някакви си там афера може да попречи на Путин да стане президент на Русия.

Така може да мисли само крайно заблуден и непознаващ Русия човек», добави Кустурица, съобщи портал «Искра».

По-рано медиите съобщиха, че сръбският режисьор и музикант Емир Кустурица заяви, че счита присъединяването на Крим с Русия за органически процес, а също призна, че винаги е считал полуострова за руски.
«Когато Крим стана Русия, считах, че той винаги е бил на Русия. Аз съм тук, за да видя Крим, Ялта, които са в групата на присъединяването. Тук не е имало война, тук имаше референдум, на който хората казаха :
«Ние искаме да живеем в Русия».
Това е органически процес, сигурен съм, че това трябваше да се направи», каза Кустурица на брифинг в Ялта преди концерта на групата The No Smoking Orchestra, където той свири на китара.
Режисьорът отбеляза, че жителите на полуострова не трябва да чакат признаването на Крим за руски регион от страна на западните страни.
Според него, животът и културата на жителите на региона подкрепят факта, че Крим — това е част от Русия.
«Потвърждение на това, че вие сте Русия — това е вашият живот, вашата култура….Вие сте част от велика Русия, вие направихте това, които трябваше да направите, вие казахте това, което искахте да кажете, вие казахте «да», цитира ТАСС Кустурица.
Той призна също, че винаги е считал Крим за руския, още преди референдума през март 2014 г.
На 23 юли Кустурица пристигна в Крим със своята група The No Smoking Orchestrа.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;