Зам.-председателят на парламентарната група на «БСП за България» Драгомир Стойнев обяви пред телевизия «Европа», че БСП се разграничава от позицията на Ерменков.

Във Фейсбук Ерменков написа: «Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия, над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата — чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не — Крим каза своята тежка дума, а вие, както го беше казал Христо Ботев, «…а вий… вий сте идиоти!».

Отговорът на Драгомир Стойнев е по повод въпроса, зададен от пресцентъра на ГЕРБ, а именно:

«Да считаме ли, че написаното от Таско Ерменков е официална позиция на БСП и дали от Партията на европейските социалисти (ПЕС) знаят за нея», питат още евродепутатите от ГЕРБ.

Според тях изразеното от депутата от БСП Таско Ерменков виждане за пореден път показва, че наследниците на бившата комунистическа партия в България принадлежат само номинално към семейството на европейските социалисти и по редица важни въпроси подкрепят популистки и анти-ЕС позиции, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Дневник

Тагове: ; ; ; ; ; ;