21 март 2018-Нюз Фронт.

САЩ сеят разруха, бедност, болести и смърт…причиняват болка и ужас, за да се обогатят.

Намесата на Съединените Щати в Ирак през 2003 година е повод за траур, тъй като войната доведе до ръст на тероризма и дестабилизация на Близкия Изток.

Антивоенна активистка, изгубила сина си във войната, сподели спомените си за 15 годишната война на САЩ в Ирак.

 

 

» Унищожаването на Ирак способства възникването на «Ислямска държава» и последваща дестабилизация на Близкия Изток и Северна Африка»,- казва  Синди Шихан.

И добавя, че с подкрепата на САЩ, правителството настройва срещу себе си голямо количество от сунитското население на мюсюлманите в Ирак, оставяйки страната да потъне в нищета и разруха.

 

» Военните дйствия в Ирак станаха още една стъпка в плана на САЩ по унищожаването на страната ни»- отбелязва Синди Шихан.

 

Първата война в Персийския залив под ръководството на екс-президента Джордж Буш, санкциите и бомбардировката при президента Бил Клинтън унищожиха не само милионното население на страната, но и самата страна»,- продължава иракчанката.

 

 

 

» Според мнението на много американски апологети, по това време когато САЩ въведоха войските си в Ирак през 2003 година, страната не е толкова опустошена и разрушена от дългогодишната враждебна политика на САЩ»- отбелязва Шихан.

 

На всеки един етап САЩ оправдаваха намесата си и военните си действия, по предварително внимателно изготвен предварително план, допълва антивоенната активистка.

 

» Да се нарича войната в Ирак » грешка» също е неуместно, тъй като военната машина на САЩ и коалицията им знаеха с точност какво правят. Унищожаването на Ирак за да завземат нефтените месторождения, по такъв начин обогатявайки се- доста успешен план.

 

Последствията на войната през 2003 година към днешна дата са ужасно наследство от нищета и болести за народа на Ирак.

» Отровената вода продължава да отнася и сега невинни човешки животи на иракчани, а Съединените Щати продължават да пазят военното си присъствие в страната ни».

Син на Синди Шихан замина в армията срещу волята й, като специалист от армията на САЩ. Кейси Шихан е убит по време на една от мисиите по спасяването на американски войски през 2004 година. Загубата на сина си подтиква Синди Шихан да стане антивоенен активист.

Това е една от хилядите страшни истории за война, болка, страдание, ужас и смърт, за които не знаем. И за водената от САЩ политика по света.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;