Кандидатът за премиер на Италия и лидер на партията «Лига» Матео Салвини призова да се отменят «безумните» санкции срещу Русия, които въведе Европейският съюз.

Той помоли също да се престане с нагнетяването на страх във връзка с уж съществуващата руска заплаха.

Матео Салвини

«Икономическите санкции срещу Русия са безумие, те са насочени срещу приятелския и съседен пазар.

Искам да работя за благото на мира, а не на войната», каза Салвини.

Политикът нарече така обозначената от западните страни опасност тероризъм.

Той призова италианците да възстановят контрола над страната си.

«Нито Берлин, нито Париж, нито Брюксел не трябва да ни дават тон, как да управляваме Италия», каза политикът.

Матео Салвини поздрави Владимир Путин с победата на изборите за президент на Русия.

Припомняме, че неотдавна Източният немски икономически съюз заяви за необходимостта да се отменят санкциите срещу Русия, от които страда Германия.

Припомняме, че по време на парламентарните избори в Италия половината от гражданите на страната гласуваха за евроскептиците, съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Много италианци вече не се възприемат като граждани на ЕС, а новата власт в Рим неизбежно ще поведе страната по пътя към сблъсък с Брюксел, счита авторът.

След парламентарните избори в Италия партията «Лига» (предишната «Лига на Севера») и движението «Пет звезди» обявиха готовността си да формират правителство, съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Но тъй като след преброяването на гласовете се оказа, че никоя от политическите сили не е получила мнозинство от гласовете, този процес може да се забави, отбелязва вестникът.

Ръководителят на «Лигата» Матео Салвини поздрави за победата дясноцентристкия блок, който включва и партията на бившия премиер Силвио Берлускони «Напред, Италия».

«Ние сме за Европа, но за друга Европа» — обясни Салвини, наричайки еврото «в основата си погрешна валута».

На изборите около половината от италианците гласуваха за евроскептични партии, продължава изданието. Авторът на статията свързва това с факта, че страната страда от миграционната криза, както и от последиците от финансовата криза. През май 2017 г. беше ясно, че настроенията в Италия се променят. Още тогава 46% от анкетираните италианци заявиха, че не се смятат за граждани на ЕС.

Германски политици и експерти се опасяват за бъдещето на Европейския съюз. Според тях резултатите от изборите ще имат сериозно въздействие върху дискусията за реформите в Европа. Италия е третата по големина икономика в еврозоната, но за разлика от Франция и Германия на нейните интереси не се обръща достатъчно внимание. Италианците се чувстват «предадени», отбелязва изданието.

Берлин и Париж планират амбициозна програма за развитието на Европейския съюз, която включва, наред с другото, увеличаване на бюджета на ЕС. Но в Северна и Източна Европа към нея се отнасят без много ентусиазъм. Холандският премиер Марк Рюте каза по време на посещението си в Берлин, че не иска да дава повече пари на Брюксел. Подобна позиция има и канцлерът на Австрия Себастиан Курц, отбелязва изданието.

 «Приближава буря» — предупреждават германските експерти.

Почти всички италиански партии обещаха да намалят данъците, което неизбежно ще доведе страната до сблъсък с ЕС. Брюксел ще трябва да се справи едновременно с Брекзит, със страните от Източна Европа, с недоволните от миграционната политика и с Италия, която може да премине от лагера на привържениците в лагера на противниците на евроинтеграцията.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;