Соломон Паси: С Русия трябва да се говори вежливо, но въоръжен до зъби

Максимата е: „Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея е още по-голяма лудост”, твърди той.
„За да общуваме с Русия, трябва да изхождаме от една максима: „Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея е още по-голяма лудост”, заяви в студиото на „Здравей, България” на Нова тв бившият външен министър Соломон Паси и препоръча на Запада да се въоръжи.

„Западът е в пъти по-слабо въоръжен от Русия, особено в региона на Черно море. С Русия трябва да се говори изключително вежливо, но въоръжен до зъби”, каза още той и добави, че трябва да има база на НАТО на Черноморието.

„Вижте какъв беше лозунгът на изборите в Русия: „Силен президент за силна държава!”.

Какво прави президента Владимир Путин през всички тези години, в които е на власт – той демонстрира бойни изкуства, лов и рибовол, че е летец, че е подводничар, той е като един Чък Норис на политическата сцена.
Той избира за изборите датата 18-и март, което е годишнината от анексирането на Крим към Руската Федерация. В Европа са силни на думи, докато в Русия са силни на дела”, добави Паси.
Сега
  • През 1991 – 2001 г. е основател и председател на Атлантическия клуб в България, първата проатлантическа неправителствена организация, основавана в държава, нечленуваща в НАТО.
  • 2004 г. – председател на ОССЕ

Тагове: ; ; ; ;