19 март 2018-Нюз Фронт.

Темата с нашумелия случай » Скрипал» , който забърка Великобритания получи коментар от руския президент Владимир Путин по време на прес-конференцията след обявяването на изборните резултати.

След приключването на изборите за Президент на територията на Руската Федерация Владимир Путин отговори на въпроси на руски и чуждестранни журналисти.

 

 

» Внимателно следим изборите в Русия. В самия разгар на предизборната надпревара се случи историята с делото » Скрипал» Как виждате развитието на отношенията между Русия и Европа в бъдеще: като с партньор или възможно главен опонент?»- попита журналистката от EuroNews Галина Полонская

 

 

 

Владимир Путин:

Що се отнася до тази трагедия, за която говорите, разбрах за случилото се от средствата за масова информация. И първата мисъл, която идва на ум, е че ако това беше бойно отравящо вещество, хората, разбира се, щяха да загинат на място. Това е очевиден факт, и това просто трябва да се разбира. Това е първо.

Второ. Русия няма такива средства. Ние унищожихме цялото си химическо оръжие под контрола на международните наблюдатели, при това направихме това първи, за разлика от някои наши партньори, които обещаха да направят също, но до сега не са изпълнилиб обезателствата си, за съжаление.

Затова ние сме готови към сътрудничество, и ние веднага заявихме това, готови сме да участваме в необходимите разследвания, но за това е нужно, да има заинтересованост и от отсрещната страна. А ние не виждаме за сега това, но не сваляме от дневния ред възможността за съвместна работа.

Що се отнася до ситуацията като цяло, мисля, че всеки здравомислещ човек разбира, че това е абсолютна простотия, пълна глупост, нонсенс, някой в Русия да си позволи подобни изпълнения в предверието на президентските избори и световното по футбол.

Просто е немислимо.

И въпреки това, въпреки всички тези възникнали сложности, ние сме готови към съвместна работа, готови сме към обсъждането на всякакви въпроси и към преодоляването на всякакви трудности.»- заключи Владимир Путин, разбивайки на пух и прах съшитата с бели конци версия на Великобритания за причастността на Русия в убийството на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

 

Ася Иванова-Зуан

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;