Председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич се е срещнал в края на миналата седмица с британския министър по европейските и американските въпроси Алън Дънкан в Сараева, като домакинът е изразил благодарността си за подкрепата на Лондон и готовността на Великобритания да подкрепи БиХ и другите страни от Западните Балкани по пътя им към Европейския съюз, пише електронното издание Sarajevo Times.
Звиздич е изразил задоволството си от двустранните отношения и е поискал задълбочаването им чрез разширяване на икономическото сътрудничество и по-специално – обмен на знания и технологии и увеличаване на британските инвестиции в БиХ.
Министър Дънкан е посочил, че в последно време БиХ е успяла да осъществи множество позитивни реформи, които трябва да продължат, за да може Сараево да продължи пътя си към интеграция в НАТО и ЕС.
Той е заявил, че Великобритания ще запази интереса си към региона на Западните Балкани и ще подкрепи регионалното сътрудничество, стабилността и икономико-социалните реформи в страните от района.

Тагове: ; ; ; ;