Какво е отношението на Путин към своя приемник, може да се съди по правителството, което той ще сформира след инаугурацията си през май, пише The Washington Post.
Ако Дмитрий Медведев запази своя настоящ пост, това ще означава, че руският президент иска «да минимизира слуховете, че той ще бъде заменен».
Връщането в кабинета на министрите на «относително либералния» екс-министър на финансите Алексей Кудрин ще бъде «неуспех за радикалното крило» на силоваците и признак за предстоящи икономически реформи
Независимо за «неувереността в Кремъл», продемократичната руска опозиция изглежда още по-разбита, отколкото когато и да било.
«Най-яркият символ», че руският президент ще остане на власт, не бе неговата «неизбежна победа на изборите», а дебатите между двамата «водещи представители на протестното движение»: между «бореца срещу корупцията» Алексей Навални и «либералната телевизионна водеща Ксения Собчак», пише изданието.
По време на прякото излъчване на дебатите в интернет Навални разкритикува Собчак, че тя се е кандидатирала.
Според него, със своето участие тя е помогнала за легитимността на «фалшивите избори» на Путин, подчертава The Washington Post.
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник:https://www.washingtonpost.com/world/europe/with-putins-re-election-expect-rising-tensions-with-the-west/2018/03/18/8430f69e-2abf-11e8-8

Тагове: ; ; ; ;