Никой не се изненада от това, че в Русия нарекоха решението на премиера на Великобритания Терза Мей за депортацията на 23 руски дипломати «абсолютно неприемливо, необосновано и надалновидно», пише Sky News.

«Цялата отговорност за упадъка в руско-британските отношения лежи на настоящото политическо ръководство на Великобритания», цитира сайтът на телевизионния канал думите, с които Русия реагира на решението на Обединеното Кралство.

Отбелязва се, че понастоящем въпросът не е в това, ще отговори ли на това решение Русия, а е в следното: кога ще отговори Русия, макар страната да продължава да отрича своята съпричастност към инцидента в Солсбъри и да настоява, че й е бил отказан достъп до материалите по разследването на отравянето на Скрипал.

На този етап на британските дипломати в Москва им остава само да гадаят кой от тях ще бъде принуден да се върне във Великобритания и на кого ще бъде позволено да остане и да продължи да работи в Русия.

На фона на всички тези дипломатически преговори обикновените руснаци не следят развитието на събитията около инцидента така, както правят британците, отбелязва сайтът на телевизионния канал.

«Руснаците едва ли ще забележат, ако Англия не се появи на световния шампионат по футбол, а да не говорим, че въобще дори няма да отчетат, че на шампионата ще липсват британските министрите и кралските особи», отбелязва авторът на статията.

И дори въпросът с визите в Обединеното Кралство не тревожи особено руснаците, защото, както отбелязва авторът, Великобритания е скъпа страна, която те не могат да си позволят да посещават често.

Макар, разбира се, това да не се отнася до руския елит, а той, според  Sky News, се оглавява именно от обкръжението на Путин.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник:https://news.sky.com/story/ordinary-russians-wont-notice-theresa-mays-measures-against-moscow-11289739

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;