17 март 2018-Нюз Фронт.

Група сенатори от Републиканската и Демократична партии на САЩ поиска от администрацията на президента Доналд Тръмп блокирането на проекта » Северен поток-2″, съобщава  изданието The Washington Examiner.

 

» Ние сме обезпокоени от това, че продължава разработката на проекта по строителството на тръбопровода » Северен поток-2″. Защото ние сме срещу » Северен поток-2″ и настояваме, администрацията ( на президента Доналд Тръмп) да използва всички средства с които разполага за предотвратяването на строителството на този тръбопровод»-  се казва в посланието на парламентариите изпратено до министъра на финансите Стивън Мнучин и заместник държавния секретар Джон Съливан.

 

Сенаторите са убедени, че в случай на реализацията на проекта » американските съюзници и партньори в Европа ще се окажат под още по-голямото злонамерено влияние от страна на Русия.» Сега може да си обясните и защо беше спрян проекта «Южен поток».

Авторите на обръщението са призовали за спирането на проекта да бъдат използвани «всички възможни инструменти»

 

 

Проектът » Северен поток-2″ предполага строителството на две газопроводни тръби с обща мощност 55 милиарда кубометра газ за година от Русия през Балтийско море до Германия.

Изграждането на новия тръбопровод се планира до вече действащия » Северен поток».

Общата стойност на проекта се оценява в размер на 9,5 милиарда евро.

Помощник държавния секретар на САЩ Сандра Оудрик по-рано заяви, че успехът на проекта » Северен поток-2″ ще означава мащабни геополитически последствия за САЩ и ЕС.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;