В сирийския град Рака под развалините остават хиляди тела на мирни жители и бойци, които са загинали по време на бомбардировките на коалицията начело със САЩ. Това съобщава Министерството на отбраната на Русия.
«Под развалините остават хиляди неизмъкнати  и разлагащи се трупове на мирни жители и бойци, загинали по време на масираните бомбардировки на Рака от американската коалиция», заявиха от Министерството на отбраната на Русия.
От отбранителното ведомство добавиха, че в града вече се забелязват инфекциозни заболявания, които заплашват с настъпването на топлото време да се «превърнат в епидемия».
По данни на министерството, така наречените органи на власт от Демократичната федерация на Северна Сирия, формирани от представителите на армията на САЩ, насилствено заставят местните жители да остават в бомбардираните от коалицията райони и пречат на изтеглянето им към безопасните райони.
По-рано официалният представител на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков заяви, че най-тежка хуманитарна ситуация в Сирия се наблюдава в районите, контролирани от коалицията.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;