16 март 2018- Нюз Фронт.

Историята с отровеният в Лондон агент Сергей Скрипал се превърна за дни в събитие номер едно на международната сцена.

От самото си начало обаче историята носи твърде изразен политически характер, защото през гръмките обвинения от страна на Великобритания и несвойствената за английското спокойствие нервност, прозира съвсем друга цел: поредна атака срещу Русия.

 

Включването на шпионски елемент в историята я прави истински апетитна за медии от цял свят.

И докато се нищи «руската следа», която е очевидно нагласена, САЩ от своя страна подготвят провокация за правителствените войски на Башар Асад.

 

Провокацията планирана в Сирия включва инсценировка на използване на химическо оръжие от страна на правителствените войски за да може САЩ да обяви повод за нападение по страната.

 

 

И докато скандалът с гръмки обвинения набира скорост и се нищят всевъзможни версии, вниманието се отвлича от нещо още по-важно: военно билогичната и химична дейност на САЩ и незаконните разработки на биологическо и химическо оръжие.

Важен момент е, че без да има приключило официално разследване Тереза Мей си позволява да обвини агресивно Русия, приписвайки й убийството на Сергей Скрипал и дъщеря му.

Обаче при внимателно вглеждане в делото могат да се забележат много несъответствия. Според официалната версия на британското разузнаване, Скрипал е открит в безсъзнание заедно с дъщеря си на пейка в град Солсбъри, отровен с нервно-паралитичен газ под названието » Новичок» ,който се смята за руска разароботка. Само че това твърдение е разпространено от лабораторията на Великобритания, около която е открит Скрипал. Удобно.

Но впечатление прави фактът, че самият разработчик на «Новичок» Вил Мирзаянов, живее в САЩ в имение за почти милион долара. Което навежда на определени мисли, как така университетски преподавател успява да постигне такова благосъстояние.

Но това не е всичко. Разработчикът на «Новичок» успява да издаде и публикува книга, в която е представена химическата формула на разработката.

Ако вземем предвид, че формулата на Coca-Cola дори не може да бъде намерена в свободен достъп, то следва логичния въпрос, как така такава формула е публикувана?

 

 

Каква е ролята на САЩ в случая? И каква е ролята на британското разузнаване, което удобно представя версия уличаваща Русия, без да има проведено разследване?

Очаквайте подробности по темата.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;